Sollicitatieprocedure


  • Ik wil werken bij PartsPoint Group. Hoe solliciteer ik?

Onze actuele vacatures staan altijd vermeld op de website. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat er geen andere actuele vacatures zijn binnen onze organisaties, dan dat je hier kunt terugvinden. Als een vacature je aanspreekt, en je voldoet aan de omschreven functie-eisen in de vacaturetekst, dan kun je solliciteren via de button ‘solliciteren’. Let op: doe dit wel voor de vermelde uiterste sollicitatiedatum in de vacaturetekst.

  • Sollicitatieformulier

Laat ons zien waarom jij dé geschikte kandidaat bent voor de vacature! We zijn heel benieuwd wat jouw motivatie is om bij PartsPoint Group te werken en wat we van jou mogen verwachten. Je kan meerdere bijlagen meesturen met je sollicitatie. Eventueel kun je er ook voor kiezen om je CV en motivatiebrief samen te voegen tot één bestand. Als je klaar bent, klik je op ‘aanmaken’ en wordt je sollicitatie verstuurd!

  •  Ik heb gesolliciteerd.  Wanneer krijg ik bericht over mijn sollicitatie?

Na de uiterste sollicitatiedatum wordt er door de afdeling HR een eerste selectie van kandidaten gemaakt. We streven ernaar dit zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 3 weken, na uiterste sollicitatiedatum te doen. Als je binnen 3 weken geen bericht van ons hebt gehad, per telefoon of e-mail, betekent dit helaas dat we niet verder in zullen gaan op je sollicitatie.

Als je sollicitatie wordt doorgestuurd naar de verantwoordelijk leidinggevende, dan ontvang je van ons een e-mail met het bericht dat je bij de eerste selectie hoort! In deze e-mail vind je ook uitleg over het systeem waarmee wij werken: het sollicitantenportaal van Afas Profit. Hierin kun je online en eenvoudig alle communicatie over jouw sollicitatie terugvinden. Als we een bericht naar jou versturen, zul je hier altijd een melding van ontvangen per e-mail.

Na de eerste selectie zal de leidinggevende een tweede selectie doen waarbij hij selecteert met welke kandidaten hij een kennismakingsgesprek zal aangaan. We streven ernaar de procedure zo vlot mogelijk te laten verlopen. Per vacature wordt echter bepaald wie er betrokken is bij deze gesprekken en hoeveel gesprekken er zullen plaatsvinden. Heb je in deze fase van de procedure een vraag over de status van je sollicitatie? Dan kun je deze vraag ook aan ons stellen via jouw persoonlijke sollicitantenportaal.

  • Persoonlijke test of assessment

Er bestaat de mogelijkheid dat een online test of assessment onderdeel uitmaakt van de sollicitatieprocedure. Dit kun je terug vinden in de vacaturetekst.


  • Referentie

Iedere kandidaat wordt tijdens de sollicitatieprocedure gevraagd om recente en relevatie referenties aan te dragen. Tevens wordt gevraagd om een (door ons zelf opgestelde) verklaring omtrent het gedrag in te vullen.